Recept

Pasta e fagioli met mosselen

Ingrediënten

  • 600 g mosselen, schoongemaakt en baarden verwijderd
  • 100 g rigatoni
  • 1 blik (400 g) bruine en witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 4-5 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 240 g geplette tomaten
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 120 ml witte wijn
  • 1 liter groente- of visbouillon
  • 60 ml olijfolie
  • Verse peterselie, gehakt, voor garnering
  • Rode pepervlokken (optioneel, voor extra pit)
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiden van de mosselen: Maak ongeveer 1 kg mosselen schoon en verwijder de baarden.

Aromaten sauteren: Verhit 60 ml olijfolie in een grote pan. Bak 4-5 teentjes knoflook, wortel en bleekselderij tot ze geurig en zacht zijn.

Mosselen stomen: Voeg de mosselen en 120 ml witte wijn toe, dek af en laat 4-6 minuten stomen tot de mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de schelpen en zeef het kookvocht. Bewaar het vocht voor later.

Tomatenbouillon: Sautéer de resterende knoflook in olijfolie in dezelfde pan tot deze zacht is. Voeg optioneel rode pepervlokken toe en 240 g geplette tomaten. Laat 5-7 minuten sudderen om de smaken te ontwikkelen.

Ingrediënten combineren: Roer het gezeefde mosselvocht en groentebouillon erdoor. Laat ongeveer 9-10 minuten zachtjes koken en zeef vervolgens de bouillon om een gladde soep te krijgen.

Bonen en pasta toevoegen: Voeg 1 blik (ongeveer 400 g) uitgelekte bruine en witte bonen toe en breng aan de kook. Voeg 100 g kleine pasta, zoals ditalini, toe en kook tot deze al dente is. Roer regelmatig om plakken te voorkomen.

Afwerking van het gerecht: Doe de mosselen zonder schelp terug in de pan, breng op smaak met zout en peper en laat kort sudderen zodat de smaken zich goed mengen.

Serveren: Schep de soep in kommen, garneer met gehakte peterselie en een scheutje olijfolie. Geniet ervan!

Recepten

Gemaakt op basis van familierecepten, zijn de producten van De Pastafabriek meer dan wat je ziet. Onze familie ademt en leeft voor de Italiaanse keuken en wil die passie op elke manier terug laten komen in onze producten en services.

Gnocchi al Ragù di Nonna

Pappardelle met Taleggio, Hazelnoten, Cantharellen en Pancetta

Rigatoni met tomaat en balsamico

L’Arte degli Ingredienti

Bij De Pastafabriek weten we dat buitengewone pasta begint met buitengewone ingrediënten. Daarom vinden we het belangrijk om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en werken we nauw samen met leveranciers die dezelfde toewijding aan kwaliteit hebben.

De Pastafabriek is niet zomaar een leverancier, het is een culinaire ervaring