Recept

Pappardelle met Taleggio, Hazelnoten, Cantharellen en Pancetta

Ingrediënten

  • 150 g pancetta, in blokjes
  • 200 g Taleggio-kaas, in blokjes gesneden (zonder korst)
  • 200 ml slagroom
  • 6-8 verse salieblaadjes
  • 250 g cantharellen, schoongemaakt
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 50 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 400 g verse pappardelle
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Verhit een grote koekenpan op laag vuur en voeg de blokjes pancetta toe. Laat het vet langzaam smelten en bak de pancetta knapperig. Haal de pancetta met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Giet het gesmolten vet in een kommetje en zet opzij.

Verwarm de slagroom met 3-4 salieblaadjes in een klein steelpannetje op middelhoog vuur totdat het net begint te sudderen (niet laten koken). Verwijder de salieblaadjes en giet de warme room over de Taleggio-blokjes in een mengkom. Dek de kom af met plasticfolie en laat 20 minuten staan zodat de kaas smelt.

Voeg daarna het gereserveerde pancettavet toe (bewaar een beetje voor later). Gebruik een staafmixer om de saus glad en fluweelzacht te mengen. Voeg indien nodig extra warme room of pastawater toe om de saus dunner te maken.

Verhit een klein beetje pancettavet in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overgebleven salieblaadjes toe en bak ze knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij voor garnering.

Verhit in een koekenpan een beetje neutrale olie op hoog vuur. Voeg de cantharellen en een snufje zout toe. Bak ze 3-4 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de boter en tijm toe en bak nog 2 minuten. Lepel de boter over de champignons terwijl ze bakken. Zet apart.

Rooster de hazelnoten in een droge pan op laag vuur gedurende 3-5 minuten, tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat iets afkoelen en hak ze grof.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pappardelle 2-3 minuten tot al dente. Bewaar ½ kopje kookwater en giet de rest af.

Verwarm de Taleggio-saus opnieuw op laag vuur in een grote pan. Voeg indien nodig een beetje van het gereserveerde pastawater toe om de gewenste consistentie te bereiken. Roer de knapperige pancetta en de cantharellen door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de gekookte pappardelle toe aan de pan met saus en schep voorzichtig om, zodat de saus de pasta gelijkmatig bedekt.

Verdeel de pasta over borden. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en garneer met de knapperige salieblaadjes.

Recepten

Gemaakt op basis van familierecepten, zijn de producten van De Pastafabriek meer dan wat je ziet. Onze familie ademt en leeft voor de Italiaanse keuken en wil die passie op elke manier terug laten komen in onze producten en services.

Pasta e fagioli met mosselen

Gnocchi al Ragù di Nonna

Rigatoni met tomaat en balsamico

L’Arte degli Ingredienti

Bij De Pastafabriek weten we dat buitengewone pasta begint met buitengewone ingrediënten. Daarom vinden we het belangrijk om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en werken we nauw samen met leveranciers die dezelfde toewijding aan kwaliteit hebben.

De Pastafabriek is niet zomaar een leverancier, het is een culinaire ervaring