Recept

Gnocchi al Ragù di Nonna

Ingrediënten

Varkenshaas: 200 g, overtollig vet en vliezen verwijderd

Rundvlees: 200 g (bijvoorbeeld sukade of flatiron), overtollig vet en vliezen verwijderd

Pancetta: 100 g, dun gesneden

Grote ui: 1, fijn gesnipperd

Bleekselderij: 2 stengels, fijn gesneden

Grote wortel: 1, fijn gesneden

Knoflook: 3 teentjes, fijngehakt

Middelgrote tomaat: 1, fijn gesneden

Tomatenpuree: 2 eetlepels

Rode wijn: 1 kopje

Water: 2 kopjes

Parmezaankorstschaafsel (optioneel): Voor extra umami

Olijfolie: Voor bakken

Zout: Naar smaak

Versgemalen zwarte peper: Naar smaak

Zout water: Voor het koken van gnocchi

Verse gnocchi: 500 g

Bereidingswijze

Snijd het overtollige vet en de vliezen van de varkenshaas en het rundvlees. Snijd het vlees en de pancetta in dunne plakjes.

Verhit een grote pan met een dikke bodem op middellaag vuur. Bak de pancetta tot het vet smelt en de stukjes goudbruin zijn. Haal de pancetta uit de pan en laat het vet in de pan zitten.

Verhoog het vuur naar middelhoog en schroei de varkenshaas en het rundvlees in porties dicht tot ze aan alle kanten bruin zijn. Zet het vlees apart.

Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe aan de pan. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel, bleekselderij en tomaat toe en bak nog 3 minuten tot de groenten zacht zijn.

Roer de tomatenpuree erdoor met een snufje zout. Voeg de pancetta, het aangebraden vlees, en eventueel een parmezaankorst toe.

Blus af met rode wijn en schraap de bodem van de pan goed los om alle aanbaksels op te nemen. Voeg 2 kopjes water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de ragù minstens 2,5 uur sudderen. Roer af en toe door en voeg indien nodig water toe om te voorkomen dat de saus aanbrandt.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi 3 minuten, of tot ze boven komen drijven. Giet goed af.

Leg de gnocchi op borden en schep royaal ragù over de pasta. Garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.

Recepten

Gemaakt op basis van familierecepten, zijn de producten van De Pastafabriek meer dan wat je ziet. Onze familie ademt en leeft voor de Italiaanse keuken en wil die passie op elke manier terug laten komen in onze producten en services.

Pasta e fagioli met mosselen

Pappardelle met Taleggio, Hazelnoten, Cantharellen en Pancetta

Rigatoni met tomaat en balsamico

L’Arte degli Ingredienti

Bij De Pastafabriek weten we dat buitengewone pasta begint met buitengewone ingrediënten. Daarom vinden we het belangrijk om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en werken we nauw samen met leveranciers die dezelfde toewijding aan kwaliteit hebben.

De Pastafabriek is niet zomaar een leverancier, het is een culinaire ervaring